طراحی پورتال (پرتال)

طراحی پورتال نوعی طراحی سایت می باشد با این تفاوت که پورتال وب سایتی است که خدماتی بیشتر نسبت به سایت های معمولی را به مخاطبان ارائه میدهد. در اصطلاح می توان گفت پورتال یا پرتال وب سایتی است که چندین سرویس در آن طراحی و جمع شده است.

پرتال سیستم هایی هستند که به تمامی مخاطبان سرویس ارائه میدهند. که این نوع سرویس ها بسته به اهدافی که صاحبان پورتال دارند میتواند متفاوت باشد. برای مثال: گوگل و یاهو که هر دو سرویسی مانند ایمیل و موتورهای جست وجو را برای مخاطبان ارائه میدهند.

طراحی پرتال خبری

  • پورتال خبری دارای امکاناتی مانند نشر روزانه اخبار، امکان ایجاد تبادل و ارتباط بین کاربران سایت، لحظه به لحظه در دسترس بودن و بروز رسانی اخبار و غیره می باشد.

پورتال فرهنگی و هنری

  • فرهنگ و هنر امروزه جایگاه خاصی دارد، اما با توجه به هزینه ها و زمان بر بودن اجرای این نوع فعالیت ها در سطوح فرهنگی نمیتوان آن را اجرا و پیاده سازی نمود. اما طراحی پورتال فرهنگی و هنری می تواند تمام سطوح و نقاط مربوط به یک کشور را در بر بگیرد.

طراحی پورتال شرکتی

  • پرتالی که برای یک شرکت ساخته می شود و کارمندان استفاده کنندگان این پرتال ها می باشند. و هر کدام از آن ها می توانند برای دنبال کردن فعالیت های مربوط به شرکت، با حساب کاربری خود وارد پرتال شرکت شوند.

پورتال عمومی

  • مهم ترین عوامل مانند استفاده غیر حضوری از خدمات و صرفه جویی در زمان، ثبت فرآیند های مالی و کاری تحت وب، پیگیری مداوم مراحل انجام کارها در هر ساعتی از شبانه روز، تسهیل در ارائه خدمات به کاربران و ایجاد پرونده های الکترونیکی به جای پرونده های کاغذی و دیگر میباشند. که از مهم ترین عوامل یک سازمان به شمار می آیند.

طراحی پرتال دانشگاهی

  • امروزه تمامی دانشگاه ها در سطح دنیا برای تسهیل در انجام امور دانشگاه در کنار طراحی سایت آموزشی آنلاین، پورتال مخصوص به خود را طراحی کرده اند. وجود این نوع پورتال ها برای تمامی دانشگاه ها ضروری است زیرا کارمندان دانشگاه به راحتی میتوانند به امور تمامی دانشجویان و اساتید رسیدگی کنند که این خود مزیت خوبی می باشد.
طراحی وب پرتال

وظیفه اصلی وب پورتال ها

وظیفه پرتال یک نوع اطلاع رسانی اختصاصی می باشد. که شامل مواردی از قبیل سیستم های پرداخت الکترونیک، سیستم های مربوط به نظر سنجی و آمار گیری، سیستم های رزرواسیون و کارتابل و درگاه وب میباشد.

پرتال ها این امکان را برای مخاطبان فراهم می کنند که با وارد کردن اطلاعات خود مانند نام کاربری و کلمه عبور وارد سیستم شوند. و برحسب گروه کاربری که دارند به اطلاعات مرتبط و مد نظر دسترسی پیدا کنند. در پرتال ها سطح دسترسی مختلف برای تمامی اشخاص و گروه های مختلف وجود دارد.

برای مثال طراحی سایت فروشگاه اینترنتی یک نوع طراحی پورتال فروشگاهی به شمار می آید. تا کابران بتوانند کالایی را به سبد خرید اضافه و سفارش خود را ثبت نمایند. همچنین کاربران قادر خواهند بود تا کد رهگیری و سفارش ها و حتی پرداخت ها و خرید های قبلی خود را مشاهده کنند.

طراحی پورتال خوب باید:

زیر نظر افراد متخصص و ماهر دراین زمینه انجام گردد. هدف نهایی طراحی پرتال ها این است که کاربران به صورت آنلاین و در هر ساعتی که میخواهند به راحتی و با صرف زمان کمتر، به منابع مورد نظر خود دست پیدا کنند.

پرتال ها چند دسته هستند که در ادامه به محبوب ترین آن ها اشاره می کنیم:

  • با توجه به رشد روز افزون تکنولوژی و کاربردهای مختلف از اینترنت، یکی از اولین اقداماتی که در هر طراحی پورتال سازمانی و دولتی باید انجام گیرد، برخورداری از یک پورتال مناسب برای معرفی وب سایت به عرصه وب یعنی موتورهای جستجو می باشد.
  • طراحی وب عالی، سریع و کارآمد میتواند این فرصت را برای کسب و کار شما به وجود آورد تا مشتریان بالقوه زیادی را جذب کرده و محصولات و یا خدمات خود را با نازل ترین قیمت به مشتریان خود ارائه دهید.
  • هر چه بازدید و زمان حضور کاربران در سایت یا پورتال شما بیشتر باشد. اعتبار مجموعه شما بیشتر میشود و این امر نشان دهنده اعتماد کاربران به کسب و کار شما می باشد.
  • دقت داشته باشید که در طراحی پورتال حرفه ای باید تمامی مراحل ارزیابی و با دقت هر چی بیشتری پیاده سازی شوند. و بعد از انجام مراحل طراحی باید مورد مورد تست قرار گیرد.
طراحی انواع پورتال خبری و دانشگاهی

امکانات عمومی طراحی پرتال

  1. قابلیت سفارشی سازی
  2. امکان تماس با کاربران
  3. امنیت و سرعت بالا
  4. دارای دقت و عملکرد بالا
  5. امکان جست و جو
  6. قابلیت دسترسی به اطلاعات مورد نظر
  7. انجام امور کاری، اداری با طراحی سایت سازمانی و اداری
  8. دسترسی به برنامه های کاربردی
  9. نصب یک یا چند پرتال
  10. دسترسی آسان به پشتیبانی

تفاوت بین طراحی پورتال و سایت چیست؟

  • در طراحی سایت و پورتال تفاوت هایی وجود دارد. مهم ترین تفاوت این دو کلمه را به صورت خلاصه در ادامه مطلب بیان میکنیم.
  • طراحی یک پورتال تفاوت ظاهری چندانی ندارند. اما سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که تفاوت در چیست؟
  • پرتال ها دارای مطالبی هستند که به صورت پراکنده جمع آوری می شوند. به همین خاطر، در بسیاری از پرتال های طراحی شده ابزاری مانند Directory وجود دارد. که قابلیت طبقه بندی اطلاعات را دارد. اما اطلاعات مربوط به یک سایت محدود است و پراکندگی زیادی ندارند. آن ها معمولا حول یک محور و یک موضوع مشخص دور میزنند و تخصصی تر میباشند.

تفاوت های دیگر:

  • طراحی پرتال یک دروازه ورود به یک بانک اطلاعاتی منحصر به فرد به مجموعه منابع است.
  • دسترسی مربوط به اطلاعات به صورت تفکیکی دسته بندی شده اند.
  • امکان ایجاد ارتباط بین کاربران و تمامی افرادی که از پرتال استفاده میکنند وجود دارد.
  • در پرتال ها اطلاعات را با توجه به تجربیات کاربران نمایش میدهند.
  • قابلیت وصل شدن به نرم افزار ها و سیستم های نرم افزاری را دارد.

پورتال خود را با وب آوران طراحی کنید

تیم متخصص وب آوران با سال ها تجربه در زمینه طراحی و راه اندازی انواع پورتال می تواند امکانات مورد نیاز شما را به خوبی پیاده سازی کند. برای دریافت مشاوره رایگان طراحی پورتال همین حالا با ما تماس بگیرید.

اگر این مطلب برای شما مفید بود لطفاً به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رای: 1

این مطلب تاکنون امتیازی ندارد! اولین کسی باشید که این نوشته را ارزیابی می کند.

نظر خود را با ما در میان بگذارید

پاسخگوی شما هستیم

با ما در تماس باشید...

هر سوالی در مورد طراحی و بهینه سازی سایت، طراحی پورتال (پرتال) و سایر امور مرتبط دارید از ما بپرسید. کارشناسان وب آوران بهترین مشاوره را برای شما ارائه می دهند.

Scan the code
تماس با کارشناس